Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 november 2015

Opknapbeurt en uitbreiding voor drie Leidse scholen

D66 is blij dat er weer drie Leidse scholen worden opgeknapt en uitgebreid. D66 raadslid Annemieke Strijers: “De afgelopen jaren zijn in Leiden verschillende gebouwen vernieuwd en aangepast. Dat is van groot belang, omdat leerlingen en leerkrachten op deze manier kunnen werken in een veilig, gezond en kwalitatief goed schoolgebouw. Dat is een belangrijke randvoorwaarde voor goed onderwijs en goede leerprestaties.”

De gemeenteraad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van kredieten voor drie Leidse schoolgebouwen. Bij openbare basisschool De Morskring krijgt het schoolgebouw aan de Storm Buysingstraat een renovatie en wordt het heringericht. In het Stedelijk Gymnasium aan de Fruinlaan komt een uitbreiding met acht klaslokalen en een gymzaal. Het monumentale hoofdgebouw van basisschool Pacelli zal worden gerenoveerd en uitgebreid.