Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 april 2016

Nieuwe inrichting voor Lammermarkt vastgesteld

D66 is erg blij met plannen voor een groene invulling van de nieuwe Lammermarkt en de wijze waarop dit tot stand is gekomen. Het plein op de ondergrondse parkeergarage zal voor 60% een groene inrichting krijgen. D66-raadslid Fleur Spijker: “Dat is een mooi resultaat voor een gebied waar ook ruimte moet zijn voor het houden van evenementen en activiteiten. Het Singelpark heeft hierin een goede plek gekregen.”

Speerpunt bij gemeenteraadsverkiezingen 2014

Een groen evenementenplein op de Lammermarkt was een van de speerpunten van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Met de nieuwe inrichting krijgt de stad een kwalitatief hoogwaardig evenementenplein. Tevens was de totstandkoming in goed overleg met diverse organisaties. Wel riep Spijker de wethouder op om de plannen op duurzaamheid te toetsen.

Belangrijke schakel met het Singelpark

Na de oplevering van de ondergrondse parkeergarage in 2017 zal de Lammermarkt worden ingericht als een groen evenementenplein. Het plein krijgt een groene uitstraling waar tevens evenementen, zoals de kermis met Leidens Ontzet, kunnen plaatsvinden. De Lammermarkt wordt een belangrijke schakel met het Singelpark. Molen De Valk krijgt ook een prominentere plek in het plein. De struiken en hekwerken om de museummolen verdwijnen en daarmee wordt de molen beter toegankelijk. De tijdelijke brug naar het Schuttersveld, de Valkbrug, wordt vervangen door een hoogwaardige en permanente verkeersbrug.