Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 18 juni 2017

Herinrichting Haarlemmerstraat van start!

Vijf jaar na het initiatief van D66 raadslid Farokh Tahmasian is nu begonnen aan de herinrichting van de Haarlemmerstraat. De Leidse winkelstraat moet een plek worden waar bezoekers en bewoners prettig winkelen en wonen en waar mensen met plezier verblijven. De Haarlemmerstraat wordt onderdeel van een aantrekkelijke, leefbare en bereikbare binnenstad.

 

D66 Leiden vindt het een goede zaak dat er aandacht wordt besteed aan de Haarlemmerstraat, een plek waar met name in de weekenden Leidenaren en mensen uit omliggende steden vertoeven. Het moet een plek worden die past bij de Leidse identiteit, waar de geschiedenis van Leiden te zien is, waar voetgangers geen verkeershinder ondervinden en waar plek is voor groen. Zo zullen er straks in de belangrijkste straat van Leiden weer ouderwetse klinkers liggen en historische straatlantaarns branden.

Tahmasian legt het belang van de herinrichting uit: “Ieder weekend bezoeken ruim 50.000 mensen het centrum van Leiden en in het bijzonder de Haarlemmerstraat. Dat is natuurlijk hartstikke goed voor de economie en alle ondernemingen in de Haarlemmerstraat. Het maakt de stad daarnaast gezellig en levendig. Om recht te doen aan al de hardwerkende ondernemers en het winkelend publiek een mooi beeld van Leiden te geven is de herinrichting meer dan noodzakelijk.

Samen met andere projecten in de binnenstad van Leiden, zoals de aanleg van de Centrumroute, zorgt de herinrichting van de Haarlemmerstraat voor kwaliteitsverbetering van de stad.