Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 oktober 2018

Zorgen om uitgestelde nieuwbouw Zeeheldenbuurt

D66 stelt samen met SP schriftelijke vragen aan het college over uitgestelde nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt. Stijgende bouwkosten maken het onmogelijk om de bouw door te zetten. D66 en de SP maken zich zorgen om deze ontwikkelingen en vragen zich af hoe het nu verder moet met het opknappen van de Zeeheldenbuurt.

Op 29 oktober 2018 kopte het Leidsch Dagblad met het artikel ‘Stijgende bouwkosten nekken nieuwbouw’ van 64 woningen in de Leidse Zeeheldenbuurt. Portaal is sinds 2014 bezig met het opknappen van de wijk. De huizen aan de Van Speykstraat, Zijlsingel en Evertsenbuurt zouden in de zomer van 2019 plaats maken voor 64 nieuwe woningen. Door drukte in de bouw zijn de bouwkosten gestegen en laat de nieuwbouw echter op zich wachten.

Woningbouwopgave
De woningbouwopgave is groot in de stad. In het Beleidsakkoord 2018-2022 is beloofd om 8.500 nieuwe woningen te realiseren in Leiden. Met alle plannen in de pijplijn lijkt die afspraak binnen handbereik, hoewel het zaak is om alert te blijven. De ontwikkelingen op de woningmarkt gaan immers razendsnel blijkt ook weer uit dit nieuws uit de Zeeheldenbuurt.