Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 18 februari 2020

Lodi van Brussel verlaat Leidse gemeenteraad

Lodi van Brussel neemt op 12 maart 2020 afscheid van de gemeenteraad in Leiden. Zes jaar lang heeft hij zich als onderdeel van de D66-fractie ingezet om de stad Leiden beter te maken. Zijn raadslidmaatschap is echter niet langer te combineren met zijn jonge gezin en baan.

Als woordvoerder werk & inkomen heeft Lodi binnen het sociaal domein zichtbaar zijn stempel gedrukt. Zijn voorstel om Leidenaren een weg uit de bijstand te bieden is in uitvoer. Dit door een leerwerktraject via een wijkleerbedrijf. Ook zijn initiatief om Leidenaren te ondersteunen die niet kunnen werken en nauwelijk actief zijn in de maatschappij werpt zijn vruchten af. Dankzij zijn vragen in de gemeenteraad, is op basis van het bestaande minimabeleid een Kindpakket voor Leiden ontwikkeld. Bestaande regelingen zijn hierdoor makkelijker te gebruiken voor ouders, wat kinderen meer kansen biedt.

Vahit Köroğlu, fractievoorzitter voor D66: “Lodi heeft zich met veel energie ingezet om het verschil te maken voor de stad Leiden. Dat dat gelukt is, blijkt wel uit de resultaten die hij heeft bereikt. We gaan zijn motivatie missen om de situatie van kwetsbare Leidenaren te verbeteren.”

Lodi van Brussel over zijn afscheid: “lk woon in een mooi huis, waar ik te weinig ben. Samen met een prachtige vrouw die ik te weinig zie, met twee lieve kinderen waar ik nog vele avonturen mee wil beleven. Met mijn afscheid ontstaat er ook een kans. Een kans voor een nieuw raadslid van D66. lemand die met nieuwe energie, motivatie en hopelijk boordevol ideeën voor onze stad.”

De gemeenteraadsfractie en het bestuur van D66 Leiden vinden het jammer dat Lodi de fractie verlaat, maar zijn ervan overtuigd dat hij zijn ideeën op een ander manier gaat inzetten voor de stad en voor de afdeling. Als afdeling zullen we tijdens het aankomende D66-stadscongres op 21 maart afscheid nemen van Lodi.

Lees Lodi zijn afscheidsbrief