Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 juni 2020

Proef met collectieve deelauto gestart op Kaasmarkt

Afgelopen week hebben bewoners van de Kaasmarkt de sleutel gekregen van hun collectieve deelauto. Daarmee is de proef van start gegaan om in te zetten op meer deelauto’s. D66 Leiden en GroenLinks ondersteunen dit initiatief en vroegen de wethouder vorig jaar om deze proef met collectief autoleasen.

D66-raadslid Sander van Diepen: “ Dat dit project nu gestart is komt precies op het goede moment. Vanavond bespreekt de Gemeenteraad de eerste plannen voor de toekomst van de Kaasmarkt. De inzet van D66 is helder: we werken toe naar een groen park in een autoluwe omgeving.”

Commerciële deelauto’s zijn al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Nu is ook een eerste particulier initiatief. De bewoners doen hun (tweede) privéwagen de deur uit waardoor minder parkeerruimte nodig in de stad. In ruil vragen ze één parkeerplaats van de gemeente om de deelauto neer te zetten.