Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 19 september 2020

Winterjasterras voorstel aangenomen door de gemeenteraad

Goed nieuws voor de Leidse horecaondernemers! Afgelopen donderdag nam de gemeenteraad van Leiden het voorstel voor het Winterjasterras van D66 raadslid IJsbrand Olthof (economie en toerisme) aan. Dit betekent dat de horecaondernemers ook in de winter extra ruimte krijgen voor hun terras. Eerder pleitte D66 al voor extra ruimte voor de horeca in de zomer in het pamflet ‘De Leidse Zomer’ dat opriep tot levendige en verantwoorde activiteiten in de zomer tijdens de coronacrisis. Door de horeca ook in de winter extra ruimte te geven helpen we horecaondernemers nu de winter door.

Het aangenomen voorstel roept op om de horeca ook in de winter extra ruimte te geven voor terrassen, omdat horecaondernemers zwaar getroffen zijn door de coronacrisis en ook horecamedewerkers minder of geen inkomsten hebben. In veel horecaondernemingen is binnen geen ruimte om 1,5 meter afstand te houden, waardoor deze ondernemingen in de winter minder of geen mensen zouden kunnen ontvangen. Door de horeca ook in de winter extra ruimte te geven voor terrassen wordt dit probleem opgelost en worden faillissementen die grote gevolgen zouden hebben voor de Leidse economie en werkgelegenheid hopelijk voorkomen.

De ruimere terrassen zijn afgelopen zomer als succes ervaren door de ondernemers en door de gasten, terwijl overlast voor de buurt minimaal bleef. Leidse terrassen spelen daarnaast een belangrijke rol in het faciliteren van verantwoorde ontmoetingen tijdens de coronacrisis en dragen bij aan het veiligheidsgevoel in de stad.

D66 Leiden ziet uit naar een mooi terrasseizoen!