Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 november 2020

Het Leids huurteam kan van start!

Leiden krijgt een volwaardig huurteam nu de financiering geregeld is. Dat bleek gisteren bij de gemeentelijke begrotingsbehandeling. D66-raadslid Sander van Diepen: “Regelmatig krijg ik mails binnen van studenten en huurders die in conflict zijn met een huurbaas of huisjesmelker. Die niet weten waar ze met hun vragen heen kunnen. Bij het huurteam kan straks iedereen terecht voor hulp en advies”.

Voor iedereen bereikbaar
Vorig jaar besloot de gemeenteraad om een Leids huurteam in te stellen. Een toegankelijk informatiepunt waar huurders met hun problemen terecht kunnen. De opzet van het huurteam moest aanvankelijk bescheiden moet zijn, door het beperkte budget. De lokale politiek wilde echter dat het huurteam voor iedere Leidse huurder bereikbaar wordt.

Succesvol huurteam
Door het initiatief van D66 en GroenLinks is in elk geval voor de komende twee jaar voldoende geld beschikbaar voor een succesvol huurteam. Bijna alle partijen stemden in met de aanvullende bekostiging van het huurteam. Of de opzet zo goed werkt moeten we in 2022 evalueren. Daarna kan de gemeenteraad besluiten of het huurteam blijvende financiering krijgt.

Bekijk hier de video

 

Thema

Wonen in Leiden

Leiden groeit: steeds meer mensen willen in Leiden of in de omgeving van Leiden wonen. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om een passende en betaalbare woning te vinden. Vooral voor starters, eenpersoonshuishoudens, jonge gezinnen en mensen met middeninkomens wordt het steeds moeilijker om in Leiden te (blijven) wonen. Daarom kiest D66 voor de bouw van extra woningen voor dit middensegment.

Door te kiezen voor hoogbouw langs invalswegen, OV-stations en in Leiden Zuid-West, behouden wij het groen in de stad. De verstedelijkingsopgave en de verdichting van de stad zorgt ervoor dat de gemeente continu in gesprek moet blijven met Leidenaren over hun leefomgeving.

D66:
► wil dat er duizenden betaalbare woningen voor starters, jonge gezinnen, eenpersoonshuishoudens en mensen met middeninkomens in Leiden worden gebouwd
► kiest voor hoogbouw langs invalswegen, OV-stations en in Leiden Zuid-West
► kiest voor herontwikkelen van bedrijventerreinen De Waard en Tussen Rijn & Rails
► past de parkeernormen in de binnenstad aan, zodat bestaande gebouwen makkelijker getransformeerd worden
► kiest voor slim, multifunctioneel gebruik van panden

Lees meer