Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 april 2021

Laura van Dijk stopt als duo-raadslid bij D66 Leiden

Laura van Dijk heeft besloten haar functie als duo-raadslid van D66 neer te leggen om gezondheidsredenen. Zij wil zich de komende tijd volledig focussen op goed herstel en zet haar gezondheid daarom op één.

‘Ik ben erg dankbaar de afgelopen jaren te mogen ervaren hoe de lokale politiek hier in Leiden werkt en dank mijn fractiegenoten voor de inspirerende samenwerking. De Leidse politiek blijf ik natuurlijk met liefde volgen,’ benadrukt Laura.

Laura startte in 2017 als fractiemedewerker bij de Leidse fractie en groeide door tot duo-raadslid. Als duo heeft zij de portefeuilles Duurzame Verstedelijking en later Zorg en Welzijn gedaan. ‘Mooi ironisch dat ik tijdens mijn raadswerk op Zorg en Welzijn uiteindelijk werd ingehaald door mijn eigen gezondheid,’ zegt ze met een knipoog.

Raadslid Zorg, Welzijn en Cultuur Susannah Herman over Laura’s vertrek: ‘Laura is, eerst als fractiemedewerker, later als duo-raadslid, een enorm waardevol lid van de fractie geweest. Ze heeft zich in de commissie Onderwijs en Samenleving hard gemaakt voor onder andere mantelzorgers en jonge daklozen, mensen die vaak onopgemerkt dreigen te blijven. We zullen haar passie, daadkracht en betrokkenheid heel erg missen!’