Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Deadline aanmelden Masterclass Politieke Vaardigheden

Woensdag 23 september 2020

Ben je geïnteresseerd in politiek? Zou je hier meer mee willen doen, maar kunnen je vaardigheden wel een boost gebruiken? Dan is de Masterclass Politieke Vaardigheden misschien iets voor jou!

Het programma is bekend! Laatste kans om je in te schrijven voor de Masterclass Politieke Vaardigheden van D66 Leiden. Deze Masterclass van 5 modules biedt een mooie kans voor iedereen die geïnteresseerd (of al actief) is in politiek.

De Masterclass bestaat uit 5 modules, die op 5 zaterdagmiddagen dit najaar worden gehouden.

Het programma

Zaterdag 17-10-2020 van 12.30 – 17.00uur:

Presenteren en Pitchen: In deze training ga je aan de slag met jouw presentatietechnieken. Je oefent met je houding, stem en focus. Ook krijg je handvatten voor het maken van een goede pitch en waar die aan moet voldoen.

Door: Sam Quax. Sam is jurist bij ACM, trainer en bestuurslid D66 Leiden

Zaterdag 31-10-2020 van 12.30 – 17.00 uur:

Debattraining: Hoe zorg je dat je mening gehoord wordt? Hoe vergroot je jouw overtuigingskracht? Hoe ga je om met lastige vragen in een discussie? Wat zijn geschikte argumentatietechnieken? Deze thema’s komen aan bod tijdens de training.

Door: Joost Koomen. Joost is werkzaam bij het Ministerie van Financiën en Raadslid D66 Haarlemmermeer

Zaterdag 14-11-2020 van 12.30 – 17.00 uur:

Communicatie: ‘if you can’t tell it, you can’t sell it!’ Hoe kun je jouw boodschap op een boeiende en aansprekende manier vertellen? Hoe bouw je een goed verhaal op? In deze training leer je hoe je jouw verhaal meer impact kan geven en beter kan inspelen op het publiek.

Door: Marcel Bril. Marcel is coördinator strategische communicatie bij DUO, auteur, trainer, en jarenlang politiek verslaggever geweest voor NPO1.

Zaterdag 21-11-2020 van 12.30 – 17.00 uur:

Moties Schrijven: In deze workshop krijg je handvatten voor het schrijven van een goede motie en meer inzicht in waaraan een goede motie moet voldoen, zowel binnen de raad als binnen de vereniging. Daarnaast word je bewust gemaakt van het proces rondom de behandeling van moties en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de kans vergroot dat jouw motie wordt aangenomen.

Door: Chantal Zeegers. Chantal is Fractievoorzitter D66 Rotterdam

Zaterdag 12-12-2020 van 12.30 – 17.00 uur:

Omgaan met weerstand / basic onderhandelen: Als (toekomstig) politicus schaak je voortdurend op verschillende borden: de stad, raad en de fractie. Door de soms tegenstrijdige belangen kunnen de besluiten die je als politicus neemt vaak best wat weerstand bij de verschillende stakeholders oproepen. Hoe ga je hiermee om?

Door: Maurice van Dijk. Maurice is trainer, ondernemer, manager.

De kosten bedragen €40,- voor het gehele traject. Dit is inclusief koffie, thee en een drankje na afloop van elke sessie. Informatie over locaties volgt op een later tijdstip.

Ben je enthousiast? Meld je dan nog snel aan! Stuur een korte motivatie en/of CV als reactie naar beryl.gobel@d66leiden.nlDe deadline voor aanmelden is 23 september. In verband met het coronavirus en vanwege de aard van de interactieve modules hanteren we een maximum van 15 deelnemers. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, zal er een selectie plaatsvinden. Je hoort uiterlijk 6 oktober of je mee kunt doen.

NB: De Masterclass gaat over het (verder) ontwikkelen van vaardigheden. Het is geen cursus (gemeente)politiek. Houd er rekening mee dat de sprekers je kunnen vragen om van tevoren opdrachten voor te bereiden.

Ik hoop je in het najaar te mogen begroeten!

Hartelijke groet,

Beryl

Bestuurslid D66 Leiden

 

23 september

12.00 uur

Stuur een mail naar beryl.gobel@d66leiden.nl met een korte motivatie en jouw CV.