Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Formeer je eigen Kabinet

Dinsdag 20 april 2021 via Zoom

De kabinetten van de jaren 2020 staan voor een enorme opgave. Scheidslijnen in de samenleving worden steeds scherper: tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden, jong en oud, rijk en arm. Ga zelf aan de slag in break-outrooms om een programma voor een kabinet van sociale rechtvaardigheid samen te stellen. Durf jij het aan?

De kabinetten van de jaren 2020 staan voor een enorme opgave. Scheidslijnen in de samenleving worden steeds scherper: tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden, jong en oud, rijk en arm. Automatisering, algoritmes en big data zorgen voor grote veranderingen. de covid-19-pandemie heeft enorme gevolgen, en klimaatverandering en energietransitie hebben grote invloed op onze manier van leven. Als we niet ingrijpen, groeit de ongelijkheid. En dat gaat ten koste van de vrijheid van mensen.

In het boek ‘Naar een nieuw kabinet van sociale rechtvaardigheid’ buigen wetenschappers, auteurs, bestuurders en politici zich in 20 essays over de vraag wat een kabinet van sociale rechtvaardigheid moet doen. Na een inleiding van één van de samenstellers en auteurs van dit boek, ga je deze avond (georganiseerd door de Hans van Mierlo Stichting) zelf aan de slag in break-outrooms om een programma voor een kabinet van sociale rechtvaardigheid samen te stellen. Hierna kan je onderhandelen met andere groepjes en een coalitie gaan vormen. Durf jij het aan?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

20 april

20.00