Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Geannuleerd: Stadscongres 2020

Zaterdag 21 maart in Leiden

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bestuur van D66 Leiden heeft op basis daarvan besloten het stadscongres van 21 maart helaas te annuleren.

Hoe ziet Leiden eruit in 2040? Op welke manieren is de stad verbeterd? En hoe willen wij daaraan bijdragen?

Aanmelden kan onderaan de pagina, of door hier te klikken. 

Rondom dit thema, “De Leidse regio in 2040”, organiseert het bestuur van D66 Leiden op 21 maart 2020 een Standscongres. De Algemene Afdelingsvergdering (AAV) is onderdeel van het Stadscongres.

De dag zal worden gevuld met een leuk, mooi en inhoudelijk programma, met voldoende ruimte om je medeleden te ontmoeten. Sprekers van binnen én buiten de afdeling nemen je mee in hun persoonlijke blik op de Leiden. In diverse deelsessies is er ruimte voor gesprek tijdens paneldebatten en voor persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we samen met onze raadsleden terug wat er precies halverwege de termijn is bereikt en wat er nog op het programma staat voor de stad.

Programma

  • 10.00u Inloop
  • 10.30u Opening van het stadscongres met diverse openingssprekers
  • 11.00u Deelsessie ronde 1
  • 12.00u Lunch
   • Wall of the Future: Leiden in 2040
    Hoe ziet Leiden er volgens jou uit in 2040? Dat horen wij graag. Plak jouw ideeën op op de Wall of the Future.
   • Speeddaten met Beryl
    Heb jij ambitie in de politiek? En weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn? Of dat het überhaupt iets voor jou is? Kom speeddaten met Beryl, bestuurslid Talentontwikkeling & Opleidingen van D66 Leiden.
   • Vragenbox Q&A
    Welke vraag moet absoluut gesteld worden aan de Leidse D66-raadsleden en wethouders tijdens de Q&A? Je kunt hem tijdens de lunch vast achterlaten in een vragenbox. 
  • 12.30u Algemene Afdelingsvergadering met onder meer:
   • Financieel + secretarieel jaarverslag
   • Verdere samenwerking tussen afdelingsbesturen D66 Leiden, D66 Leiderdorp, D66 Oegstgeest en D66 Voorschoten
   • Inrichting Permanente Programmacommissie (PPC)
  • 14.00u Deelsessie ronde 2
  • 15.00u Plenaire afsluiting met Q&A raadsleden
  • 15.30u Borrel

Deelsessies

Tijdens het aankomende stadscongres zijn er een viertal deelsessies waar je in gesprek kunt met elkaar, met experts en kunt werken aan je eigen skills.

Ronde 1: Het Bio Science Park in 2040
Hoe ziet het Bio Science Park eruit in 2040? En welke positie heeft het park tegen die tijd in Leiden en de Leidse regio? Ga in gesprek met Ida Haisma, directeur van het Bio Science Park.

Ronde 1: Leiden, maar dan digitaal in 2040
IT kan de taak van een gemeente drastisch veranderen. Om ons heen zien we al slimme vuilnisbakken, je kunt digitaal de parkeerplek voor je bezoekers betalen en sommige gemeenten experimenteren met fraudebestrijding door een algoritme. Hoe moet de Gemeente Leiden hiermee in 2040 omgaan? Tijdens deze sessie zetten we de mogelijkheden af tegen de gevaren.

Ronde 2: Gender equal Leiden in 2040
Is er een gender gap in Leiden? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we in 2040 een gender equal Leiden hebben? Wat kan D66 Leiden in haar verkiezingsprogramma opschrijven om een eerste stap te zetten? Ga met elkaar in gesprek tijdens deze sessie onder leiding van het Leids Els Borst Netwerk.

Ronde 2: Duurzaam toerisme in 2040
Er komen steeds meer toeristen naar Leiden. En geef ze eens ongelijk! Onze fantastische stad wordt steeds populairder, ook onder de buitenlandse bezoekers van ons land. Maar waar moeten we op letten om te voorkomen dat Leiden te maken krijgt met Amsterdamse praktijken? En welke uitdagingen én kansen zien we in deze groeiende sector?

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. We vragen om jezelf aan te melden zodat wij kunnen zorgen dat er genoeg te eten en drinken geregeld wordt.

21 maart

10:00 uur

Grand Café de Burcht