Steun ons en help Nederland vooruit

We blijven bouwen

Dat Leiden een populaire stad is om in te wonen, dat weten we inmiddels. En dat de woningnood hierdoor groot is, dat is ook bekend. Iedereen wil wonen in onze fantastische stad: gelijk hebben ze. Maar hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Leiden kan wonen? Dat iedereen zijn of haar plaats kan vinden in onze stad?

D66 staat voor een open stad. Een stad die buitenstaanders verwelkomt. Maar eerlijk is eerlijk, de woningnood is een op-zichzelf-staande ontwikkeling, en komt niet alleen door Leidse populariteit. De bevolking groeit, er komen meer eenpersoonshuishoudens.

Sommige partijen vinden dat we Leiden minder aantrekkelijk moeten maken. Dat we moeten stoppen met bouwen. Zeker, dat is een gemakkelijke gezegd. Maar wat D66 betreft niet de oplossing. We moeten bouwen, bouwen, bouwen. Om te zorgen dat iedereen in Leiden kan blijven wonen die er woont. Om te zorgen dat buitenstaanders de weg naar onze fantastische stad blijven vinden. Om te zorgen dat Leiden een stad blijft waar we met veel plezier kunnen wonen, werken én recreëren.

“De schaarse ruimte in onze stad moeten we effectief inzetten.”
– Sander van Diepen, woordvoerder Stedelijke Ontwikkeling

Laatst gewijzigd op 24 november 2019