Steun ons en help Nederland vooruit

IJsbrand Olthof

Penningmeester, raadslid Economie & Toerisme

Leiden

Mijn naam is IJsbrand Olthof, 34 jaar oud en ik woon en werk al 15 jaar met veel plezier in de Leidse binnenstad. De afgelopen jaren heb ik als Leidse ondernemer en festivalorganisator gemerkt hoe waardevol het is dat onze stad transparant bestuurd wordt. Leiden heeft zich dankzij de open bestuursstijl van D66 ontwikkeld tot een gemeente die kan vertrouwen op de verbindende kracht van haar inwoners en daarom is D66 de partij waar ik mij thuis voel.

Als voorzitter van vrijwilligersorganisatie SummerJazz Festival heb ik niet alleen geleerd hoe groot de verbindende factor is van cultuur, maar ook hoeveel verschillende krachtige talenten onze stad bezit en hoe graag deze talenten zich willen inzetten voor een mooi Leids evenement. Dit draagt niet alleen bij aan de culturele, maar ook economische ontplooiing van de stad.

Ook in mijn werk als ondernemer bij Suitable merk ik dat het goed gaat met Leiden. Onze stad wordt steeds leuker en steeds meer mensen van buiten de stad bezoeken ons. Dat is goed voor de economie, maar brengt ook nieuwe uitdagingen op het gebied van parkeren en bereikbaarheid.

Ik ben trots om Leidenaar te zijn. De afgelopen jaren is Leiden aantrekkelijker geworden als nieuwe vestigingsplaats voor bedrijven en inwoners. Ook hebben we een start gemaakt met het verduurzamen van de stad. Mooi nieuws! Maar de Leidse huizenmarkt staat nog flink onder druk. Daarnaast zullen we serieus werk moeten maken van duurzaamheid, zonder dat de Leidenaar hier negatieve gevolgen van ondervindt in zijn dagelijkse leven. Ik zal mij voor deze thema’s inzetten als woordvoerder Economie & Toerisme in de Leidse Raad.

Meer van IJsbrand Olthof