Steun ons en help Nederland vooruit

Marc Gaulard

Vice-fractievoorzitter en woordvoerder zorg

47 jaar

Ik ben Marc Gaulard en sinds januari 2013 maak ik deel uit van de gemeenteraadsfractie van D66 Leiden. Eerder ben ik ook bestuurslid geweest bij D66 Leiden. Ik ben woonachtig in Noorderkwartier-west en ben getrouwd en vader van Pepijn en Micky.

Ik heb altijd al interesse gehad in politiek in het algemeen maar in het bijzonder aan het einde van de jaren ’80, toen ik zeer onder de indruk raakte van Hans van Mierlo. Sindsdien heb ik altijd D66 gestemd en ben ik overtuigd lid. In de afgelopen jaren heb ik, vanuit het campagneteam en later ook als raadslid, D66 alleen maar zien groeien, in Leiden en in de rest van Nederland.

Binnen de huidige gemeenteraad heb ik me vooral bezig gehouden met zorg en welzijn. In het kader van de decentralisaties van zorgtaken van het rijk naar de gemeente zijn daar op dit gebied zeer grote veranderingen gaande. Ik vind in dit complexe vraagstuk het belangrijk dat mensen zo veel mogelijk, binnen hun eigen capaciteiten, de kans hebben hun eigen leven in te delen. Graag maak ik me deze raadsperiode blijvend hard voor het verbinden van de juiste partijen, op innovatieve wijze.

Meer van Marc Gaulard