Steun ons en help Nederland vooruit

Marc Gaulard

Raadslid Stedelijke Ontwikkeling

51 jaar

Ik ben Marc Gaulard en sinds januari 2013 maak ik deel uit van de gemeenteraadsfractie van D66 Leiden. Eerder ben ik ook bestuurslid geweest bij D66 Leiden. Ik woon in Noorderkwartier-west en ben getrouwd en vader van Pepijn en Micky.

Ik heb altijd al interesse gehad in politiek in het algemeen maar in het bijzonder aan het einde van de jaren ’80, toen ik zeer onder de indruk raakte van Hans van Mierlo. Sindsdien heb ik altijd D66 gestemd en ben ik overtuigd lid. In de afgelopen jaren heb ik, vanuit het campagneteam en later ook als raadslid, D66 alleen maar zien groeien, in Leiden en in de rest van Nederland.

Ik ben een resultaat- en oplossingsgerichte generalist, een multitasker en een harde werker. Ik werk graag samen met anderen maar ik heb er ook geen moeite mee mijn eigen geluid te laten horen met name als het erom gaat D66 punten in het debat te verwoorden en te verdedigen. Ik hecht er veel belang aan om te horen wat er in Leiden speelt. Regelmatig verlaat ik dan ook het gemeentehuis voor werkbezoeken in de stad!

Binnen de huidige gemeenteraad houd ik mij bezig met Stedelijke Ontwikkeling. Daarvoor heb ik lange tijd de portefeuille Zorg & Welzijn gehad. In het kader van de decentralisaties van zorgtaken van het Rijk naar de gemeente zijn daar op dit gebied zeer grote veranderingen gaande. Als raadslid Zorg maak ik mij op dit moment sterk voor een actieve visie en een heldere regie van de gemeente betreffende de decentralisaties. Belangrijk vind ik dat in dit complexe proces mensen, vanzelfsprekend rekening houdend met ieders capaciteiten, zo veel mogelijk de kans krijgen hun eigen leven vorm te geven.

Meer van Marc Gaulard