Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

De levendige stad

Er gebeurt van alles in Leiden. Leiden is een actieve sportstad, een gezellige studentenstad, kent een rijk verenigingsleven en heeft veel horeca, musea, theaters, monumenten, festivals en culturele initiatieven en evenementen. Dit maakt Leiden een aantrekkelijke stad voor Leidenaren en voor mensen van buiten Leiden.

De afgelopen periode heeft D66 veel geïnvesteerd in het creëren van een levendige binnenstad. Goede voorbeelden hiervan zijn het poppodium Gebr. De Nobel en de Leidse kerstmarkt. Ook de komende jaren blijven we investeren. Zo wordt het cultuurkwartier gerealiseerd: in het gebied van de NUON-fabriek, het Scheltemacomplex en de Lakenhal komt cultuur centraal te staan. Ook wordt de Lammermarkt dankzij de bouw van de ondergrondse parkeergarage hét evenementenplein van Leiden. Wij zijn trots op deze ontwikkelingen. D66 wil Leiden als levendige stad verder versterken door een ruimhartiger evenementenbeleid en te investeren in cultuur en sportlocaties.

D66:
► verbreedt mogelijkheden voor evenementen en festivals
► investeert in cultuur op straat en in parken
► versterkt de culturele sector door middel van het cultuurfonds en de cultuurmakelaar
► stelt de &cultuurkaart voor álle studenten op het MBO, HBO en de universiteit beschikbaar
► realiseert de ijsbaan, combi-bad de Vliet en de topsporthal
► investeert in open wijksportparken

D66 wil Leiden als levendige stad verder versterken door een ruimhartiger evenementenbeleid en te investeren in cultuur en sportlocaties.